Crémant du Loire iš antros pagal dydį Prancūzijos apeliacijos po šampano regiono, gaminančios putojančius vynus tradiciniu arba klasikiniu metodu (méthode traditionelle). Luaros slėnis yra didžiausias Crémant gamybos regionas Prancūzijoje, Saumur miesto apylinkėse. Crémant du Loire paprastai gaminami iš Chardonnay, Chenin blanc ir Cabernet franc vynuogių, bet įstatymų leidžiama naudoti ir mažus kiekius Sauvignon blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Gamay, Côt, Pineau d’aunis, Grolleau veislių vynuogių
Pirminė fermentacija plieno talpyklose. 24 mėnesių antrinė fermentacija buteliuose. Šviesi šiaudų geltonumo spalva
Nosyje gėlių kvapas su šviežiais vaisiais ir subtiliomis skrudintų migdolų natomis
Gomuryje elegantiškas ir itin gaivus, su subalansuota žalių obuolių rūgštele, minerališkas, šviežių vaisių harmonijoje su smulkiais burbuliukais