Montepulciano D'Abruzzo DOC apeliacija (nereikėtų painioti su „Vino Nobile di Montepulciano“, Toskanos vynu, pagamintu iš Sangiovese ir kitų vynuogių). Klasikinis Viduržemio jūros klimatas su šilta, sausa vasara ir švelniomis bei lietingomis žiemomis. Nepaisant švelnaus jūros klimato žiemą, iš Balkanų pusės pasitaiko šaltų oro gūsių, o pakrantėse taip pat gali snigti. Derlius renkamas Rugsėjo pabaigoje, Spalio pradžioje. Nuimtos vynuogės maceruojamos 7–8 dienas, išgaunant spalvą ir struktūrą. Alkoholinė ir malolaktinė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose kontroliuojamoje 25–27 ° C temperatūroje
Sodri, ryškiai raudona spalva su violetiniais atspalviais
Nosyje maloni ir vaisinė puokštė
Sausas ir harmoningas gomuryje
Poskonis minkštas taniniškas, subalansuoto rūgštingumo